Kütahya AR-GE Proje Pazarı

Kütahya AR-GE Proje Pazarı

‘’Sizin için düşünüyoruz’’

Bilgi ve teknoloji çağının baş döndürücü bir hız ve tarzda geliştiği ve hayatımızı değiştirdiği günümüzde tüm bilim alanları projelerle kendine yön aramaktadır. Özellikle gelişen ülke ekonomileri ekonomik büyüme hedeflerine milli hasılaları içerisinde ar-ge harcamalarına ayırdıkları payı artırarak daha da hızlı yaklaşmaktadırlar. Gençlerini bilgi ve teknolojiyle çok daha buluşturan ve bu yönde desteklerle önünü açan ülkeler hem gençlerini kazanmakta hem de geleceklerini garanti altına almaktadırlar. 
Proje Pazarları, TÜBİTAK tanımıyla; 
- Somut Ar-Ge düşünce ya da proje önerilerine sahip olup, bunları gerçekleştirmek için kendi yetenekleri dışında başka uzmanlık alanlarında katkıya gereksinim duyan,
- Proje öneri veya sonuçlarına ilişkin talep varlığını araştıran,
- Arz edilen proje işbirliği önerilerine teknolojik veya finansal katkıda bulunmak isteyen,
üniversite, araştırma ve özel sektör kuruluşlarından temsilcilerin bir araya gelerek aktif katılımları ile projelerini birbirlerine tanıtmaları yoluyla işbirliği olanaklarına ortam oluşturulmasına yönelik düzenlenen ulusal ve/veya uluslararası etkinliklerdir.
Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Proje Pazarı etkinliğimiz de anılan amaçlar doğrultusunda 27-28 Mayıs 2024'de bilimsel bir festival havasında gerçekleştirilecektir. Şehrimizin ekonomik ve teknolojik dinamiklerini arkamıza alarak bölge ve ülkenin en özgün proje fikirlerini buluşturup sergilemeyi amaçlıyoruz. 
2 gün sürecek etkinliğimize hem başarılı projelerinizle cazip ödüllerimize talip olmaya hem bilgi çağında teknoloji ve Ar-Ge ile Kütahya'da buluşmaya davetlisiniz.
 

Son Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2024, Çarşamba