Sıkça Sorulan Sorular

1. Kimler başvuru yapabilir?

Cevap: Lise, önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri, akademisyenler(sadece danışman olarak), Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, girişimciler ve fikri olan tüm araştırmacılar yaş sınırı olmaksızın proje pazarına başvuru yapabilmektedir.

2. Hangi temalardan başvuru yapılabilir?

Cevap: Fikir ve projelerinizi; İleri Fonksiyonel Malzeme ve Enerjetik Malzeme Teknolojileri, Motor Teknolojileri, Biyoteknolojik İlaç, Nesnelerin İnterneti, Enerji ve Enerji Depolama, Robotik ve Mekatronik, Yapay Zeka, Büyük Veri, Bilgi Güvenliği, Genişbant Teknolojileri ve Mikro/Nano ve Opto Elektronik Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Su ve Çevre Teknolojileri, Ulaşım ve Turizm Teknolojileri, Yenilikçi Eğitim Teknolojileri, Sağlık Teknolojileri ve diğer tüm teknolojik alanlardan seçerek başvurularınızı yapabilirsiniz.

3. Başvuru süreci nasıl olacaktır?

Cevap: Başvuru Süreci;

  • Proje pazarına katılmak isteyen araştırmacılar, 05.05.2024 tarihine kadar başvuru ve taahhütname formunu “projepazari@dpu.edu.tr” mail adresine gönderebilirler. 
  • Başvurunuzun tarafımıza ulaştığına dair bilgilendirme e-postası gönderilecektir.
  • 10.05.2024 tarihinde ön değerlendirme sonuçları açıklanacaktır.

4. Ulaşım ve konaklama desteği veriyor musunuz?

Cevap: Proje Pazarı'na şehir dışından katılım yapacak her bir takımdan bir kişinin bir gecelik konaklama ve gidiş - geliş yol ücretleri (otobüs veya tren bileti olmak ve etkinlik günü ibraz edilmek koşuluyla) Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından karşılanacaktır. İkinci gece konaklama masrafları ve diğer takım üyelerinin masrafları katılımcılarımıza ait olacaktır.

5. Projemizi nasıl sunacağız?

Cevap:  Projeleriniz 27 Mayıs 2024 güne saat 09:00'dan itibaren Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesi konferans salonlarında sunum (slayt, prototip, sözlü, poster vb.) şeklinde gerçekleştirilecektir.

6. Proje Pazarı nerede düzenlenecek?

Cevap: Etkinlik Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesinde gerçekleştirilecektir.

7. Proje Pazarı etkinliğine başvurmak için prototip üretimi gerekli midir?

Cevap: Proje Pazarı için prototip üretimi şart değildir. Proje fikirleriniz ile başvuru yapabilirsiniz.

8. Etkinliğe katılan ve ödül alan projeler için sonradan herhangi bir kurum ya da kuruluş tarafından düzenlenecek olan etkiniklere ve desteklere sınırlamanız var mıdır?

Cevap: Kütahya Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği bu konuda herhangi bir kısıtlama yapmamaktadır. Projelerinizi bizim etkinliğimiz dışındaki destek ve etkinliklerde de değerlendirebilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2024, Çarşamba